In verband met alle corona maatregelen mogen er a.s. zondag maar dertig mensen de viering in Enschede bijwonen.

Daarom is er na goed overleg besloten om de viering dit jaar kleinschalig te houden. We nodige dus geen bezoekers uit die van verre moeten komen. Ook de Kon. Leo Harmonie is niet aanwezig.

Mgr. Woorts zal de viering niet voorgaan, pastoor Daggenvoorde neemte de honneurs waar.

Wij wensen iedreen een goede gezondheid en hopenlijk tot volgend jaar.

icon1

 

De jaarlijkse Ariëns-gedachtenisviering zal ook dit jaar weer plaatsvinden op de derde zondag van november, te weten 17 november a.s.

Zoals gebruikelijk wordt deze eucharistieviering gehouden in de St. Jacobuskerk aan de Oude Markt te Enschede. Aanvang 11.00 uur.

Celebranten zullen zijn 

kardinaal W.J. Eijk, aartsbisschop van Utrecht,  P.F. Daggenvoorde, pastoor van de Jacobus de Meerdere-parochie van Enschede, geassisteerd door Th. Reuling ofs, als permanent diaken verbonden aan de parochie H. Gabriël te Didam e.o., tevens lid van de Orde van Franciscaanse Seculieren (ofs) en van het Ariëns Comité.

Onlangs heeft paus Franciscus de 33e zondag door het jaar uitgeroepen tot Werelddag van de Armen, als een voortzetting van en een herinnering aan het Jaar van de Barmhartigheid. De Ariënsgedachtenis viering zal aandacht aan besteden aan deze Werelddag.

Medewerking verleent ook weer de Kon. Enschedese Leo Harmonie, in 1893 door Ariëns zelf opgericht.

Na de H. Mis is iedereen welkom in het parochiecentrum achter de kerk voor een informeel samenzijn.

Er zullen ook weer boeken en kaarsen te koop zijn.

Hoogachtend,

Het Ariëns-comité
icon1

Loading...
Onderstaande foto is sinds kort bij het Ariëns Comité bekend: Alfons Ariëns op vakantie op het eiland Wight.
Hij zit bovenaan links met pet en bijbel.
De foto is afkomstig van de reis naar het eiland Wight in september 1919 met een priester van het aartsbisdom Utrecht en nicht Maria Goossens. Zie voor het verdere verhaal in Lohman, Portret van een priester pag. 147-152. De reis is de inspiratie geworden voor de oprichting van het Geert Grote Genootschap.

Arienslogo 2014

Secretariaat
Drs. J.N. Hinke
Galileistraat 49
1223 GL  Hilversum
035 - 7729597
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De jaarlijkse Ariëns-gedachtenisviering zal ook dit jaar weer plaatsvinden op de derde zondag van november, te weten 18 november a.s.

Zoals gebruikelijk wordt deze eucharistieviering gehouden in de St. Jacobuskerk aan de Oude Markt te Enschede. Aanvang 11.00 uur.

Celebranten  zullen zijn 
Mgr. Th.C.M. Hoogenboom, hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht en
P.F. Daggenvoorde, pastoor van de Jacobus de Meerdere-parochie van Enschede, geassisteerd door L. Huitink, als permanent diaken verbonden aan de H. Pancratius parochie te Tubbergen.

Het thema van de viering zal zijn de missionaire zending van de kerk.

Onlangs heeft paus Franciscus de 33e zondag door het jaar uitgeroepen tot Werelddag van de Armen, als een voortzetting van en een herinnering aan het Jaar van de Barmhartigheid. De Ariënsgedachtenis viering zal aandacht besteden aan deze Werelddag.

Medewerking verlenen het Ariëns Koor uit Enschede en de Kon. Enschedese Leo Harmonie, in 1893 door Ariëns zelf opgericht, die dus dit jaar 125 jaar bestaat.

Na de H. Mis is iedereen welkom in het parochiecentrum achter de kerk voor een informeel samenzijn.
Er zullen ook weer boeken en kaarsen te koop zijn.


Hoogachtend,
Het Ariëns-comité
icon1

Ga naar boven